BEHANDELING VAN OPPERVLAKKIGE SPATADERS

Oppervlakkige spataders kunnen behandeld worden door de dermatoloog, met sclerocompressietherapie of met laserbehandeling.
Vaak is vooraf een duplex onderzoek nodig om de grotere, onderliggende bloedvaten na te kijken. Dit onderzoek gebeurt door de radioloog en u hebt hiervoor een verwijsbrief nodig.

Sclerocompressietherapie:

Uitgezette bloedvaatjes worden ingespoten met Aethoxysclerol. Er wordt een drukverband aangelegd op de raadpleging en u dient compressieve kousen te dragen gedurende gemiddeld 3 weken.

De behandeling is enkel op afspraak en duurt langer dan een gewone raadpleging. Vermeld bij het maken van de afspraak dat u voor een spataderbehandeling komt.
Na de behandeling is een compressief verband nodig. U dient zelf compressieve kousen mee te brengen (steunkousen, compressieklasse 2, best dijkousen met zelfophoudende band).

Lasertherapie (SP Dynamis Nd:YAG)

Kleine en middelgrote rode en blauwe bloedvaten op de benen kunnen nu ook met lasertherapie behandeld worden. In sommige gevallen dient U eveneens steunkousen te dragen na de behandeling maar de periode is korter dan bij sclerocompressietherapie. Breng dus steeds Uw steunkousen mee naar de laserbehandeling.


Beide behandeling gebeuren enkel in de herfst en de winter (van oktober tot april). Na een behandeling dient u de zon nog 6 weken te vermijden.

 


Dermatoloog Leuven Kessel-Lo

 

 



De informatie op deze site is met zorg samengesteld. Dermatoleuven kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele fouten en aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend